Βιογραφικό

Φυσικοπαθητική - Naturopathy | Φυσικοπαθητικός Α.Τογκαρίδης Βιογραφικό Φυσικοπαθηκού

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1979. 

Παιδάκι δημοτικού ήμουν ακόμα, όταν στις επισκέψεις μου στη γιαγιά, ανακάλυψα εξερευνώντας το σπίτι, τα ντουλάπια με τα αναρίθμητα μπουκάλια με αρώματα, κληρονομιά του ερασιτέχνη αρωματοποιού εκλιπόντος παππού μου. Αυτό ήταν! το “μικρόβιο” είχε μπεί για τα καλά και η περιέργεια για το πως φτιάχνονται αυτές οι μαγικές ουσίες που λέγονται αρώματα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα ενασχόλησή μου με την αρωματοθεραπεία.

Αργότερα, σε εφηβική πια ηλικία, ήρθα σε επαφή με το αντικείμενο της αισθητικής κοσμετολογίας που ήταν το επάγγελμα της μητέρας μου, παρακολουθώντας αρκετά συχνά τις θεραπευτικές της συνεδρίες και θαυμάζοντας τον τρόπο με τον οποίο φρόντιζε τους ανθρώπους.

 

Τελειώνοντας το λύκειο και την στρατιωτική μου θητεία, εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια αναζητώντας την επαγγελματική μου ταυτότητα και το 2008 επανασυνδέθηκα με το πραγματικό μου πάθος, που ήταν ο δρόμος της φυσικής θεραπείας, ξεκινώντας να μελετάω εναλλακτικές θεραπείες και να παρασκευάζω προϊόντα με βάση τα αιθέρια έλαια.

Το 2014 αποφάσισα να εμπλουτίσω και να πιστοποιήσω τις γνώσεις μου επάνω στις φυσικές επιστήμες και ξεκίνησα τις σπουδές μου στην σχολή φυσικών επιστημών NHS(Natural Health Science, ενεργό μέλος των πανευρωπαϊκών επιστημονικών οργανισμών RE.FOR.MED και U.E.N. και ενεργό μέλος του Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ.), απο όπου και αποφοίτησα το 2019 σαν Φυσικοπαθητικός.

Με αρχική εξειδίκευση την αρωματοθεραπεία και τα βότανα, παράλληλα ολοκλήρωσα και τα δύο πρώτα χρόνια της κλασικής ιατρικής τα οποία περιελάμβαναν, ανατομία – φυσιολογία, νοσολογία – παθολογία, υγιεινή και αρχές ψυχολογίας.

Επίσης έλαβα γνώσεις και πιστοποίηση στις πρώτες βοήθειες απο την ΕΕΚΑ(Ελληνική Εταιρεία καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης).

Γοητευμένος από τις φυσικές επιστήμες συνέχισα τις σπουδές μου με στόχο την απόκτηση γνώσεων για ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό εναλλακτικό σύστημα και στα επόμενα τρία χρόνια ολοκλήρωσα τα μαθήματά μου καί έλαβα το δίπλωμά μου στην φυσικοπαθητική, ένα απο τα τέσσερα ολοκληρωμένα ιατρικά εναλλακτικά συστήματα τα οποία αναγνωρίζονται πλέον επίσημα απο τον Π.Ο.Υ.

Μέσα στην φυσικοπαθητική βασικές τεχνικές που απέκτησα είναι:

 • Η Ολιστική Ενεργειακή Διατροφολογία
 • Η Ιριδολογία
 • Η Ρεφλεξολογία
 • Ο Ηλεκτροβελονισμός
 • Η Αρωματοθεραπεία και Βοτανοθεραπεία 
 • Τα Ανθοϊαματα Bach.

Παράλληλα παρακολούθησα πολλά σεμινάρια και έλαβα γνώση στα παρακάτω:

 • Τεχνικές μάλαξης (αρωματοθεραπευτική, σουηδική, Ιπποκράτεια)
 • Αρχές κινεζικής ιατρικής και τεχνικές της, όπως μόξα, βεντούζες, γκουασά
 • Ενεργειακή αρωματοθεραπεία και χρωμοαρωματοθεραπεία
 • Ενεργειακή ιατρική
 • Πρώτες βοήθειες ομοιοπαθητικής
 • Ανθοϊάματα Bush.

Έχω συμμετάσχει σε αθλητικά events, και έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου εθελοντικά σε ηλικιωμένους απο το  Κ.Α.Π.Ι. του παλαιού φαλήρου, στα πλαίσια της εκπαίδευσής μου πάνω στην ρεφλεξολογία.
Σαν φυσιοπαθητικός έχω συνεργαστεί και συνεχίζω να συνεργάζομαι με κλασικούς ιατρούς και φαρμακοποιούς, πάνω στο κομμάτι της συμπληρωματικής θεραπείας και της οπτικής της ολιστικής προσέγγισης της ασθένειας.

Η αγάπη μου για τις επιστήμες της υγείας και τον υγιεινό τρόπο ζωής και το πάθος μου να συμβουλεύω και να βοηθώ τους ανθρώπους στο να είναι υγιείς και υπηρετώντας πιστά τις αρχές ,το ήθος και τις γνώσεις του Ιπποκράτη, ως του πρώτου ολιστικού φυσικού ιατρού, με οδήγησαν στο όνειρο μου να μοιραστώ τις υπέροχες γνώσεις της φυσικοπαθητικής με τον υπόλοιπο κόσμο γύρω μου.

Στόχος της σελίδας

Η ιστοσελίδα και το κανάλι που δημιούργησα έχουν ως στόχο να κάνουν γνωστή την φυσικοπαθητική σε όλους, να αναδείξουν την πραγματική της ταυτότητα σαν επιστήμη και να φέρουν τον αναγνώστη σε επαφή με τον μαγικό της κόσμο.
Πρακτικά έχει σκοπό να μυήσει τον ερευνητή και το κάθε ανήσυχο πνεύμα στον φυσικό τρόπο ζωής και να τον καθοδηγήσει στην αναζήτησή του για αυτογνωσία, και να επιφέρει ισορροπία ανάμεσα στο μυαλό και το σώμα οδηγώντας τον σε πλήρη υγεία.
Η φυσικοπαθητική δεν είναι απλά άλλο ένα ιατρικό επάγγελμα, είναι η υψηλότερη τέχνη του να ζείς, η οποία σε κάνει δημιουργό της υγείας σου, εκπαιδεύοντάς σε να το πετύχεις αυτό σε συνεργασία με την φύση και τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του σώματος.

Φιλοσοφία μου και όραμα

Φιλοσοφικό μου σύστημα είναι ο ανιμισμός (απο το Άνιμα-ψυχή), το οποίο ως το αρχαιότερο πνευματικό σύστημα, υποστηρίζει την παγκόσμια ψυχή και την ενότητα των πραγμάτων, το όλον δηλαδή, ώς αναγκαία σύγχρονη αντίληψη του κόσμου, για να εξελιχθεί η συνείδησή μας και εμείς οι ίδιοι σαν οντότητες.   

Για να επιτευχθεί η εξέλιξη της συνείδησης προτείνονται τρία πράγματα:

-Η ολιστικότητα αντί του διαχωρισμού

-Η συλλογικότητα αντί του ατομισμού,

-Η συνεργασία αντί της σύγκρουσης

Ξεπερνώντας τον επιστημονικό υλισμό φτάνουμε στο τέλος μιάς εποχής που αλλάζει και εξελίσσεται, περνώντας στο ολιστικό μοντέλο προσέγγισης των πραγμάτων και αφήνοντας πίσω ένα δοκιμασμένο κοινωνικό μοντέλο, που επικράτησε έναν αιώνα και έφερε μια εποχή διαχωρισμού, ανταγωνισμού, ατομισμού και σύγκρουσης.

Χρέος μας είναι η φώτιση και αφύπνιση των νέων γεννεών, έτσι ώστε να επέλθει η πνευματική ανέλιξη του ανθρώπου, ο οποίος θα μπορέσει να συγκεράσει την ενέργεια με την ύλη ως ένα και μοναδικό ολοκληρωμένο μοντέλο και μέσω της ολιστικής αντίληψης, να συνεργαστεί με την φύση και να εξελιχθεί συνειδησιακά, φτάνοντας στον συμπαντικό άνθρωπο-homo universalis.

 

Επικοινωνήστε μαζί μου

Φυσικοπαθητική (Naturopathy) Η φυσικοπαθητική είναι μια μορφή εναλλακτικής ιατρικής που εφαρμόζει μια μεγάλη γκάμα ψευδοεπιστημονικών πρακτικών που προβάλλονται ως "φυσικές" και ως συνεισφέρουσες στην "αυτοΐαση", συμπεριλαμβανομένων της ομοιοπαθητικής, της βοτανοθεραπείας και του βελονισμού, καθώς και συμβουλών σχετικών με τη διατροφή και τον ... Βικιπαίδεια