Αναπνοή και υγεία
Healthy Way

Αναπνοή – Πνεύμα και Ζωή

Βασικός σκοπός της αναπνοής είναι η οξυγόνωση του αίματος και η αποβολή του Co2, που είναι ένα ανεπιθύμητο παραπροϊον του ιστικού μεταβολισμού. όμως η σωστή αναπνοή έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα ωφέλη στην συνολική υγεία, ευεξία και πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου.

Περισσότερα »
Αργανία η ακανθώδης
Αρθρογραφία

Αργανία η ακανθώδης – Λάδι Αργκάν

Η Αργανία η ακανθώδης, από την οποία παραλαμβάνεται το γνωστό μας λάδι αργκάν, είναι ένα δέντρο με παλαιά ιστορία και μεγάλη χρησιμότητα. το λάδι του δε, έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και εφαρμογές. Είναι δύσκολο στην παραγωγή του, γι’ αυτό και αναφέρεται ως ”το ακριβότερο λάδι στον κόσμο”.

Περισσότερα »
Βιοσυντονισμός και ψυχοθεραπεία
Εναλλακτικές Επιστήμες

Βιοσυντονισμός και Ψυχική υγεία

Ο Βιοσυντονισμός ως σύγχρονη ιατρική μέθοδος κερδίζει έδαφος έναντι της συμβατικής ιατρικής, αφού δίνει απαντήσεις αλλά και λύσεις σε πολλές άλυτες ασθένειες όπως οι χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις, τα αυτοάνοσα και κληρονομικές παθήσεις, οι οποίες έχουνε την ρίζα τους στο ψυχο-συναισθηματικό κομμάτι του ανθρώπου, το οποίο συνδέεται με το ηλεκτρομαγνητικό του σώμα.

Περισσότερα »
Διατροφικοί κανόνες
Healthy Way

Κανόνες Διατροφής

Ξεκινώντας το ταξίδι της διατροφής ο κάθε άνθρωπος θα βρει εκατοντάδες δίαιτες και διατροφές οι οποίες δεν είναι ιδανικές για όλους φυσικά, αφού κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει τις ιδιαιτερότητές του. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε κάποιους βασικούς κανόνες διατροφής που έθεσαν τα παραδοσιακά ιατρικά συστήματα, όπως η Ιπποκράτεια ιατρική και η πυθαγόρεια, βάζοντας τις βάσεις για μια υγιεινή ζωή καθώς όπως έλεγε και ο πατέρας της Ιατρικής ”η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου”.

Περισσότερα »
Στρες και σύγχρονη ζωή
Αρθρογραφία

Στρες – Σύμμαχος και Εχθρός μας

Το στρες θα μπορούσαμε να πούμε πλέον ότι είναι η πάθηση του αιώνα μας, ή η πάθηση του σύγχρονου κόσμου. Είναι όμως έτσι? καθώς το στρες είναι αυτή τη στιγμή η μάστιγα του σύγχρονου τρόπου ζωής, μπορεί να γίνει και αυτό για το οποίο είναι προορισμένο να είναι, ως φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού, ένας μεγάλος σύμμαχος μας.

Περισσότερα »
Το θαυμαστό νερό
Healthy Way

Νερό και Ενυδάτωση

Το θαυμαστό νερό είναι το σημαντικότερο συστατικό του πλανήτη αλλά και του σώματός μας καθώς είναι βασικό για την ενυδάτωση του οργανισμού! πέραν αυτού τα πολλαπλά του οφέλη και οι ιδιότητές του ακόμα ερευνώνται και συνεχίζει να μας εκπλήσσει καθώς εκτός των άλλων φέρει νοημοσύνη, μεταφέρει πληροφορίες και προσφέρει ζωή!

Περισσότερα »
Πνιγμός αιτίες και αντιμετώπιση
Πρώτες Βοήθειες

Πνιγμός-Αιτίες και Αντιμετώπιση

Ο πνιγμός αποτελεί την δεύτερη αιτία θανάτου από ατύχημα στην Ελλάδα μετά τα τροχαία και ειδικότερα στα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών. Εκτός όμως από τον πνιγμό στην θάλασσα θα δούμε και άλλη μία περίπτωση πνιγμού σε αυτό το άρθρο.

Περισσότερα »
Ασφυξία
Πρώτες Βοήθειες

Ασφυξία και διαταραχές της αναπνοής

Η ασφυξία είναι μία επικίνδυνη κατάσταση για την ζωή, που μπορεί να αποβεί θανατηφόρα. Η νέκρωση των εγκεφαλικών κυττάρων αρχίζει αν διακοπεί η παροχή οξυγόνου έστω μόνο για 3 λεπτά.

Περισσότερα »
Απόφραξη τραχείας - Απόφραξη αεραγωγών
Πρώτες Βοήθειες

Πνίξιμο – Πνιγμονή

Πνίξιμο ή πνιγμονή ονομάζεται η κατάσταση στην οποία, ένα ξένο σώμα που έχει κολλήσει στο πίσω μέρος του φάρυγγα μπορεί είτε να τον φράξει, είτε να προκαλέσει μυϊκό σπασμό και διακοπή του αέρα στους πνέυμονες.

Περισσότερα »
Βασικές Μορφές Φυτικών Σκευασμάτων
Αρωματοθεραπεία

Βασικές Μορφές Φυτικών Σκευασμάτων

Οι βασικές μορφές φυτικών σκευασμάτων είναι οι πιο γνωστοί και διαδεδομένοι τρόποι παρασκευής παραδοσιακών φαρμάκων και ιατρικών από τα υπέροχα και γνωστά σε όλους μας βότανα και αρωματικά φυτά.

Περισσότερα »
Στηθάγχη-Πρώτες Βοήθειες
Πρώτες Βοήθειες

Στηθάγχη-Πρώτες Βοήθειες

Η στηθάγχη είναι σύμπτωμα και αποτελεί την κυριότερη κλινική εκδήλωση της στεφανιαίας νόσου. Η γνώση των πρώτων βοηθειών σε μία τέτοια κατάσταση είναι πάντα χρήσιμη αλλά και απαραίτητη.

Περισσότερα »
Κάταγμα - Είδη και Αντιμετώπιση
Πρώτες Βοήθειες

Κάταγμα – Είδη και Αντιμετώπιση

Σαν κάταγμα ορίζεται η λύση της συνέχειας ενός οστού που συμβαίνει όταν ασκηθεί σε κάποιο σημείο του δύναμη που έχει τέτοια ένταση και φορά ώστε να ξεπεράσει το όριο θραύσης αυτού. .

Περισσότερα »
Λιποθυμία ή Συγκοπή
Πρώτες Βοήθειες

Λιποθυμία ή Συγκοπή

Η λιποθυμία ή συγκοπή έχει ως πιο κοινή αιτία την νευροκαρδιογενή συγκοπή και συμβαίνει όταν το σώμα αντιδρά υπερβολικά σε διάφορα ερεθίσματα.

Περισσότερα »
Εγκαύματα και Θερμοπληξία
Πρώτες Βοήθειες

Εγκαύματα και Θερμοπληξία

Τα εγκαύματα είναι ένα είδος τραυματισμού του δέρματος ή άλλων ιστών που προκαλούνται από τη θερμότητα, το κρύο, τον ηλεκτρισμό, τις χημικές ουσίες, την τριβή, ή την υπεριώδη ακτινοβολία.

Περισσότερα »
Δήγματα (Δαγκώματα και Τσιμπήματα)
Πρώτες Βοήθειες

Δήγματα (Δαγκώματα και Τσιμπήματα)

Με τον όρο δήγματα στην ιατρική επιστήμη καλύπτουμε μια μεγάλη γκάμα περιπτώσεων από δαγκώματα και τσιμπήματα, από δαγκώματα φιδιών και ζώων, μέχρι και τσιμπήματα από υμενόπτερα και θαλάσσια ζώα.

Περισσότερα »

Κατηγορίες

Κλείστε μια Συνεδρία

Share: