Art of Naturopathy

Διαλογισμός και placebo

Μία έρευνα για την δύναμη του Διαλογισμού και του Placebo και πώς επιδρούν αλλά και πως μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας.
Διαλογισμός και Placebo

Διαλογισμός και Placebo

 Ο Διαλογισμός και το Placebo είναι δύο καταστάσεις του εγκεφάλου, που δείχνουν την δύναμη που κατέχει ο ανώτερος εαυτός μας ή νους. Οι έρευνες που γίνονται επάνω στον διαλογισμό αποδεικνύουν πώς δεν είμαστε μόνο παρατηρητές της ζωής μας, αλλά και δημιουργοί της.   χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνικές ή καταστάσεις του εγκεφάλου με τον συνειδητό μας νουμ μπορούμε να αλλάξουμε την πληροφορία στα κύτταρά μας αλλά και να ενεργοποιήσουμε τα γονίδιά μας να εκφραστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε υγεία και ισορροπία στον οργανισμό μας και κατά συνέπεια στη ζωή μας. Αυτές οι δύο τεχνικές ανήκουν στην Επιγενετική, την επιστήμη του μέλλοντος.

 

Διαλογισμός-Έρευνα

  ο Διαλογισμός είναι μία ανατολίτικη τεχνική που μας βάζει σε μία ανώτερη κατάσταση του νου και μας φέρνει σε επαφή με την συλλογική παγκόσμια συνείδηση. Τέσσερις μέρες διαλογισμού σε ομάδα εθελοντών δείξανε ότι:
 Όταν ο εγκέφαλος είναι σε συνοχή, σκέφτεται καλύτερα, είναι πιο ξεκάθαρος, είναι πιο ολιστικός και ενωμένος. Ενώ σε κατάσταση στρές είναι ασύνεκτος και λειτουργεί στα υψηλά κύμματα βήτα, στο τέλος <<καίγεται>> και δεν ενεργοποιείται σε κανένα τακτικό επίπεδο, αλλά επικρατεί ασυνοχή.
 Μετρώντας νευροδιαβιβαστές είδανε ότι χημικά που παράγονται νοιώθωντας αγάπη και χαρά, όπως η ωκυτοκίνη, η σεροτονίνη και η μελατονίνη, ανέβηκαν μέσα σε 4 μερες διαλογισμού.
 Είδανε ότι ένα άτομο που αλλάζει την κορτιζόλη (ορμόνη του στρές) για ένα ανώτερο συναίσθημα όπως η ευγνωμοσύνη ή η αγάπη είναι πιθανό να μπορεί να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό του σύστημα το οποίο καταστέλλεται απο αυτήν την ορμόνη του στρες. 

 Σε κατάσταση στρες η κορτιζόλη χρησιμοποιεί όλη την ενέργεια του σώματος προς τα έξω για μια έκτακτη ανάγκη και όταν γίνεται αυτό δεν μένει καθόλου ενέργεια στο εσωτερικό μας περιβάλλον για ανάπτυξη, επιδιόρθωση και άμυνα, γιατί όλη η ενέργεια διοχετεύεται προς τα έξω.
 Μετρήσανε και βρήκανε λοιπόν ότι μέσα σε 4 μέρες διαλογισμού το ανοσοποιητικό σύστημα δυνάμωνε κατά 40% απλά με το να αλλάζουν οι εθελοντές το φόβο, την εχθρότητα, το θυμό, την απογοήτευση ή τη λύπη, με χαρά, έμπνευση, αγάπη, ευγνωμοσύνη ή εκτίμηση.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας

 Οι ερευνητές άρχισαν να κοιτάνε τις γεννετικές εκφράσεις και βρήκανε ότι κάνοντας διαλογισμό για 4 μόνο μέρες οι άνθρωποι εξέπεμπαν 8 νεα κοινά γονίδια:

  • Γονίδια για νευρογέννεση-ανάπτυξη νέων νευρώνων σαν απάντηση των καινοτόμων εμπειριών.
  • Το γονίδιο που ενεργοποιεί κυτταρικά στελέχη εκείνων των κυττάρων που μπορούν να γίνουν οποιοδήποτε άλλο κύτταρο στο σώμα σου, που θα πήγαιναν στον κατεστραμμένο ιστό για να τον επιδιορθώσουν. Αυτό το γονίδιο εξέπεμπε.
  • Το γονίδιο για το οξειδωτικό στρές για να αυξηθεί η διάρκεια της ζωής και να μειωθεί το γήρας.
  • Το γονίδιο για τους μικροσωλήνες, για να δώσει στο κύτταρο πιο πολύ ακεραιότητα και δομή και να βγάλει συνεχές φώς και πληροφορίες.
  • 2 γονίδια που καταστέλουν τον καρκίνο και τους όγκους
  • και 2 ακόμα γονίδια για ορμονική ισορροπία με την υπόφυση, το θυρεοειδή και το πάγκρεας.

 Οι άνθρωποι αυτοί καλυτέρευσαν και εξελίχθηκαν καθώς μπορούσαν να αλλάξουν τα εγκεφαλικά τους κύμματα σε δευτερόλεπτα.
 Τελοιοποίησαν την ικανότητα να μπορούν να πάνε πάνω από τον αναλυτικό νου.
 Μετά απο 2 τριήμερα σεμινάρια είδανε στις μετρήσεις ότι το 80% των μαθητών τους, είχανε περισσότερο απο 90% αλλαγή στον εγκέφαλο προς το καλύτερο.
 Έτσι μετρήσανε τα τελομερή (τα μικρά κορδόνια στο τέλος του dna που καθορίζουν τη βιολογική μας λειτουργία) και σε 60 μέρες οι άνθρωποι που έκαναν διαλογισμό, στις 5 με 6 μερες το 74% των ανθρώπων επιμήκυναν το τελομερές τους, δηλαδή τη διάρκεια της ζωής τους σε κάποιο βαθμό. Ο διαλογισμός 

 

Placebo-Έρευνα

 Σε έρευνα που κάνανε για το placebo, συνειδητοποίησαν ότι αν δώσεις σε κάποιον ένα χάπι ζάχαρης ή μία ένεση με αλάτι ή κάποια υποτιθέμενη θεραπεία, και αυτοί οι άνθρωποι δεχτούν, πιστέψουν και παραδοθούν στη σκέψη ότι παίρνουν πραγματικά κάποια ουσία, ή θεραπεία, τότε ξεκινούν να προγραμματίζουν το αυτόνομο νευρικό σύστημα τους για να φτιάξουν τα δικά τους φάρμακα και χημικά που ταιριάζουν ακριβώς με το φάρμακο ή την υποτιθέμενη θεραπεία που νομίζουν ότι κάνουν και τότε μπορούν να γίνουν καλά.
 Έτσι σκέφτηκαν ότι μπορούν να διδάξουν την επιστήμη του placebo στους ανθρώπους, να την εφαρμόζουν μόνοι τους. Την ώρα που παίρνουν το χάπι, αυτό δρά συμβολικά στη δυνατότητα.
 Τη στιγμή που ξεκινάνε να σκέφτονται ότι μπορούν να καλυτερεύσουν, τότε επιλέγουν μια νέα δυνατότητα στο κβαντικό πεδίο με μία μόνο σκέψη, και την συνδιάζουνε με ένα ανώτερο συναίσθημα, όπως η ευγνωμοσύνη ή η έμπνευση ή ο ενθουσιασμός ή η αισιοδοξία.
 Έτσι συνδιάζουν μια ξεκάθαρη πρόθεση με ένα ανώτερο συναίσθημα και αλλάζουν όλη τη βιολογία τους ξεκινόντας να προγραμματίζουν το αυτόνομο νευρικό τους σύστημα με διαφορετικό τρόπο.
 Οι άνθρωποι αυτοί, αλλάζουν τη βιολογία, τα γονίδια, την ενέργεια τους και η καρδιά τους αρχίζει να παράγει το πεδίο, την πρόθεση και η σκέψη μπορεί να συμβαδίσει με αυτό το συναίσθημα σε ενεργειακή κατάσταση και τότε αρχίζουν να αλλάζουν τη συχνότητά τους.

Πηγή:Έρευνα που έγινε από τον ερευνητή νευροεπιστήμονα dr.Joe Dispenza και την επιστημονική ομάδα του.

*Σημαντική Υπενθύμιση

Όλα τα άρθρα και οι πληροφορίες της ιστοσελίδας είναι στα πλαίσια της ενημέρωσης και αφορούν τις εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπείες, τον εναλλακτικό τρόπο ζωής και την πρόληψη για υγεία. Δεν αντικαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτικές αγωγές και ούτε προτείνονται για εφαρμογή χωρίς γνώση. Αν έχετε προβλήματα υγείας και ακολουθείτε ιατρικές οδηγίες και φαρμακευτικές αγωγές, τότε για οποιαδήποτε παρέμβαση σε αυτές πρέπει να την εγκρίνει ο θεράπον ιατρός σας. Μην ακολουθείτε ό,τι διαβάζετε και μην πειραματίζεστε με την υγεία σας, αν δεν κάνετε πρώτα την έρευνά σας ή χωρίς τη συμβουλή κάποιου ειδικού, καθώς μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την ατομική σας ακεραιότητα.

Share:

Κατηγορίες

Περισσότερα Άρθρα

Εγγραφείτε στο
Newsletter

Share: