Art of Naturopathy

Ο Ήλιος και η Θεραπευτική του Δύναμη

Ο ήλιος μέσω της θερμότητας και του φωτός μας προσφέρει τις ζωογόνες του δυνάμεις που χωρίς αυτές γνωρίζουμε πως δεν θα υπήρχε ζωή επάνω στον υπέροχο πλανήτη μας.
Ο Ήλιος και η Θεραπευτική του Δύναμη

Ο Ήλιος είναι η πηγή της ζωής.

 Ο Ήλιος είναι η πηγή της ζωής, καθώς μέσω της θερμότητας και του φωτός μας προσφέρει τις ζωογόνες του δυνάμεις που χωρίς αυτές γνωρίζουμε πως δεν θα υπήρχε ζωή επάνω στον υπέροχο πλανήτη μας. Επίσης στις ανατολικές επιστήμες είναι γνωστό πως το πράνα-τσί ή ζωτική ενέργεια μεταφέρεται στο ανθρώπινο σώμα μέσω της αναπνοής προερχόμενο απο τον ήλιο.

 Είναι γνωστό πλέον ότι η έκθεση στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες επιδρά θετικά στην σωματική αλλά και ψυχική μας υγεία.
 Σωματικά π.χ. γνωρίζουμε πως με 10-20 λεπτά έκθεσης μας στον άμεσο ήλιο ενεργοποιείται στο σώμα μας η βιταμίνη D η οποία βρίσκεται στο δέρμα μας σαν προβιταμίνη, γνωστή βιταμίνη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και όχι μόνο.
 Στο ψυχικό επίπεδο είναι επίσης γνωστό ότι ο ήλιος προκαλεί ευεξία επηρεάζοντας τα επίπεδα δύο ορμονών-νευροδιαβιβαστών που εναλλάσονται σε κύκλους κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, και επιδρούν στην ψυχολογία μας, ιδιαίτερα στο άγχος και την κατάθλιψη, αλλά και την λίμπιντό μας ή αλλιώς τη σεξουαλική μας διάθεση.
 Η σεροτονίνη (γνωστή και ώς ορμόνη της ευτυχίας), με την χημική ονομασία            5-υδροξυτρυπταμίνη, ενεργοποιείται από το φώς του ήλιου μέσω των οφθαλμικών νεύρων που λαμβάνουν το φώς και μεταφέρουν τα ερεθίσματα στον υποθάλαμο, ο οποίος με τη σειρά του μεταφέρει τα σήματα στον κωνοειδή αδένα γνωστό και ώς επίφυση. η λειτουργία της επίφυσης είναι ακόμα προς μελέτη στις δυτικές επιστήμες, αν και γνωρίζουμε βασικές της λειτουργίες και την σχέση της με το ανοσοποιητικό. Από τις ανατολικές επιστήμες έχουμε αναφορές ήδη απο τα αρχαία χρόνια για τις ανώτερες λειτουργίες της.

 Η μελατονίνη επηρεάζεται και αυτή απο τον ήλιο αφού αυξομειώνεται σε σχέση με την ποσότητα της σεροτονίνης η οποία είναι σε συνάρτηση με τις ώρες που εκτιθόμαστε στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η μελατονίνη παράγεται τη νύχτα και συγκεκριμένα από τις 10:00 το βράδυ μέχρι της 02:00 το πρωί και επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου μας. Καταστέλεται από τα φώτα που υπάρχουν στο δωμάτιο μας κατα τη διάρκεια του ύπνου αλλά και από το στρες. Τέλος η μελατονίνη συμμετέχει ενεργά στην αντιγήρανση, στην άμυνα του οργανισμού, στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης αλλά και στον καρκίνο.

 

Ήλιος και Φωτοσύνθεση

 Η φωτοσύνθεση δεν λαμβάνει χώρα μόνο στο φυτικό βασίλειο. Το ανθρώπινο σώμα την πετυχαίνει με άλλο τρόπο, διαμορφώνοντας την ηλιακή ενέργεια μέσω των κυττάρων.
 Εκτός από τα κύτταρα του δέρματος που λειτουργούν και σαν φωτοβολταϊκά του σώματος και συλλέγουν ηλιακή ενέργεια, η οποία μετατρέπεται σε θερμότητα ή ενεργοποιεί βιταμίνες και ένζυμα, τα κύτταρα παράγουν ενέργεια γνωστή και ώς τριφοσφωρική αδενοσίνη ATP μέσω του κύκλου του Κρέμπς, ο οποίος πραγματοποιείται μέσα στα μιτοχόνδρια (τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας του κυττάρου) και χρειάζεται οξυγόνο σύμφωνα με τις γνώσεις της βιοχημείας που έχουμε.
 Σύγχρονες έρευνες έρχονται με ενδείξεις και προτείνουν πλέον και την συμμετοχή του φωτός στον κύκλο του κρέμπς. Το κύτταρο παράγει ενέργεια μέσω του φωτός που είναι αποθηκευμένο στις τροφές και απελευθερώνεται δια του μεταβολισμού.
 Μία σύγχρονη θεραπευτική μέθοδος η φωτοθεραπεία, στοχεύει στην αποκατάσταση και επαναφορά του κυττάρου στη σωστή λειτουργία μέσω λήψης τροφών με υψηλή χλωροφύλλη, η οποία απελευθερώνει φως στα κύτταρα όταν βομβαρδιστεί από ειδικές λάμπες που εκπέμπουν φως σε ειδικές συχνότητες.
 Τα ίδια τα κύτταρα επικοινωνούν με ενεργειακά σήματα γνωστά ώς βιοφωτόνια. Τα κύτταρα εκπέμπουν φώς (υπεριώδη ακτινοβολία) και αυτή ονομάστηκε <<μιτογεννετική ακτινοβολία>> γιατί θεωρήθηκε ότι είναι υπεύθυνη για τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων (μίτωση). τα βιοφωτόνια είναι λοιπόν αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα με τα οποία επικοινωνούν τα κύτταρα και έτσι λειτουργούν οι ζώντες οργανισμοί. έτσι επικοινωνούν μέσω μιας πολύ ασθενικής, αλλά βιολογικά πολύ αποτελεσματικής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Ήλιος και έρευνες:

 Πολλές σύγχρονες έρευνες έχουνε γίνει και γίνονται για τα οφέλη του ήλιου στον ανθρώπινο οργανισμό, π.χ. έρευνα του πανεπιστημίου Fairleigh Dickinson στο New Jersey απο το 1988 διαπίστωσε πως η έλλειψη ήλιου στον ανθρώπινο οργανισμό προκαλεί κατάθλιψη τον χειμώνα. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την σχέση μεταξύ της κατάθλιψης και των ωρών ηλιοφάνειας με αύξηση των συμπτωμάτων όσο μικραίνει η μέρα.
 Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ και από το πανεπιστήμιο του Ελσίνκι στη Φιλανδία, επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα έπειτα από 10 χρόνια. Στην έρευνα που διεξήγαγαν οι φιλανδοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργεί σαν ένα είδος συσσωρευτή ηλιακής ενέργειας.
Σε τριπλό στρατιωτικό πείραμα για το ανθρώπινο DNA που διεξήχθη πρίν χρόνια, αποκαλύφθηκε πως τα φωτόνια όταν βρεθούν στο ίδιο περιβάλλον με μία αλυσίδα ανθρώπινου DNA τότε παρατάσσονται στην ίδια διάταξη και αντιγράφουν το σχήμα του! Αυτό σημαίνει πώς ο άνθρωπος όχι μόνο έχει επικοινωνία με τα φωτόνια σε μοριακό επίπεδο, αλλά και μία βαθύτερη σχέση με το κβαντικό επίπεδο που πρέπει και αξίζει να μελετηθεί σε βάθος χρόνου, για να αποκαλύψει την άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον του και το όλον.

 Πολλές άλλες έρευνες πραγματοποιούνται για τις θεραπευτικές ιδιότητες του ήλιου μέσω της θερμότητας και του φωτός, καθώς και για την σχέση μας με τα φωτόνια τις οποίες θα δούμε σε επόμενα άρθρα.

 

Ήλιος και Θεραπευτικές Ιδιότητες

 • Δίνει την αρχική ζωτική δύναμη (πράνα) της ζωής
 • Θεραπεύει μέσω της θερμότητας (ηλιοθεραπεία-θερμοθεραπείες)
 • Είναι βασικός συντελεστής για την ανάπτυξη των οργανισμών
 • Θεραπεύει μέσω του φωτός (φωτοθεραπεία)
 • Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Προσφέρει ευεξία και καλή διάθεση
 • Βοηθάει στην κατάθλιψη και το άγχος
 • Ενεργοποιεί βιταμίνες και ένζυμα
 • Συμμετέχει στην παραγωγή ενέργειας των κυττάρων ATP
 • Ενεργοποιεί σημαντικές ορμόνες του ενδοκρινικού
 • Συμμετέχει στην κυτταρική επικοινωνία μέσω βιοφωτονίων 

*Σημαντική Υπενθύμιση

Όλα τα άρθρα και οι πληροφορίες της ιστοσελίδας είναι στα πλαίσια της ενημέρωσης και αφορούν τις εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπείες, τον εναλλακτικό τρόπο ζωής και την πρόληψη για υγεία. Δεν αντικαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτικές αγωγές και ούτε προτείνονται για εφαρμογή χωρίς γνώση. Αν έχετε προβλήματα υγείας και ακολουθείτε ιατρικές οδηγίες και φαρμακευτικές αγωγές, τότε για οποιαδήποτε παρέμβαση σε αυτές πρέπει να την εγκρίνει ο θεράπον ιατρός σας. Μην ακολουθείτε ό,τι διαβάζετε και μην πειραματίζεστε με την υγεία σας, αν δεν κάνετε πρώτα την έρευνά σας ή χωρίς τη συμβουλή κάποιου ειδικού, καθώς μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την ατομική σας ακεραιότητα.

Share:

Κατηγορίες

Περισσότερα Άρθρα

Εγγραφείτε στο
Newsletter

Share: