Art of Naturopathy

Βιοσυντονισμός και Ψυχική υγεία

Ο Βιοσυντονισμός ως σύγχρονη ιατρική μέθοδος κερδίζει έδαφος έναντι της συμβατικής ιατρικής, αφού δίνει απαντήσεις αλλά και λύσεις σε πολλές άλυτες ασθένειες όπως οι χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις, τα αυτοάνοσα και κληρονομικές παθήσεις, οι οποίες έχουνε την ρίζα τους στο ψυχο-συναισθηματικό κομμάτι του ανθρώπου, το οποίο συνδέεται με το ηλεκτρομαγνητικό του σώμα.
Βιοσυντονισμός και ψυχοθεραπεία

Βιοσυντονισμός vs Συμβατική Ιατρική

 Ο βιοσυντονισμός είναι μια σύγχρονη θεραπευτική μέθοδος η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο σύγχρονη, αφού εφαρμόζεται πάνω από 30 χρόνια ειδικά στις βόρειες χώρες της ευρώπης με πρωτοστάτη την Ρωσία αλλά και την Ουκρανία.

 Στη Ρωσία κατέχει εξέχουσα θέση στην ιατρική αφού, όχι μόνο διδάσκεται στα πανεπιστήμια αλλά και εφαρμόζεται στα νοσοκομεία με εκατοντάδες ωφέλη για την υγεία. επίσης πραγματοποιούνται συνεχόμενες  έρευνες επάνω σε αυτή τη μορφή θεραπείας που βασίζεται στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του ανθρώπινου σώματος, αλλά και εξελίσσονται διαρκώς τα μηχανήματα που εφαρμόζουν την βιοδιάγνωση και την βιοθεραπεία, ακολουθώντας τα τεχνολογικά άλματα που λαμβάνουν χώρα στη σύγχρονη εποχή.

 Συγκριτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο βιοσυντονισμός όπως και άλλες εναλλακτικές θεραπείες, κερδίζει έδαφος έναντι της συμβατικής ιατρικής αφού η δεύτερη έχει τελματώσει όσον αφορά τις χρόνιες και εκφυλιστικές ασθένειες όπως τα αυτοάνοσα, οι αλλεργίες αλλά και οι κληρονομικές ασθένειες, αφού δεν έχει ούτε απαντήσεις αλλά ούτε και λύσεις να προσφέρει σε αυτές τις δύσκολες αλλά και άγνωστες αθένειες σε σχέση με την αιτιολογία τους.

 Όσον αφορά το ψυχοσυναισθηματικό κομμάτι, η συμβατική ιατρική όχι μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ψυχοσωματικές ασθένειες με συμβατικά φάρμακα, αλλά σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη δεν το αναγνωρίζει ακόμα ώς σημαντικό παράγοντα επιβάρυνσης του σώματος ή κάνει βήματα δειλά ακόμα και τώρα.

 Ο βιοσυντονισμός έχει ιδιαίτερα γνωστά αποτελέσματα σε ψυχιατρικές διαταραχές και ψυχοσυναισθηματικές παθήσεις. Οι ασθενείς παρουσιάζουν καλυτέρευση κατά 80% σε λιγότερο από ένα χρόνο κατά μέσο όρο, καθώς και η αναγνώριση και χαρτογράφηση των ιών και παρασίτων και ο ρόλος τους στις ψυχοδιανοητικές παθήσεις, έχει βοηθήσει στη διάγνωση και αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων μέσω του βιοσυντονισμού.

 

Παράγοντες επιρροής στις ψυχοσυναισθηματικές παθήσεις

 Καταρχάς πρέπει να αναφέρουμε την αρνητική δράση των ψυχιατρικών φαρμάκων καθώς αυτά δρούν ανασταλτικά στα συμπτώματα καταστέλλοντας το νευρικό σύστημα και αλλάζοντας την δράση των νευοδιαβιβαστών σε αυτό, επιβαρύνοντας περαιτέρω τα σύνθετα προβλήματα των ασθενών και προκαλώντας τους ταυτόχρονα και μία εξάρτηση σε αυτά τα φάρμακα.

 Οι ασθενείς τις περισσότερες φορές δεν βρίσκουν λύση παίρνοντας φάρμακα, διαιωνίζοντας έτσι την εξάρτησή τους στα φάρμακα ή και στους ψυχοθεραπευτές, διατηρώντας και συντηρώντας έτσι την ασθένειά τους για πάντα ή χειροτερεύοντας το πρόβλημά τους σε πολλές περιπτώσεις αφού η αιτία πολλές φορές βρίσκεται σε εξωτερικούς παράγοντες επιρροής.

Κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες είναι και οι παρακάτω:

 • Οι τοξίνες από τους μικροοργανισμούς
 • Η τοξίνωση του σώματος από τα χημικά και τις τροφές
 • Το στρές σε όλες του τις μορφές, ψυχικό, σωματικό, γεωπαθητικό κλπ.
 • Το άγχος που φέρουμε καθημερινά
 • Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία
 • Οι ελλείψεις θρεπτικών στοιχείων
 • Η γεννετική προδιάθεση

 

 Ο βιοσυντονισμός αναγνωρίζει τους παραπάνω παράγοντες μέσω της διάγνωσης και βοηθάει ρυθμίζοντας τις λειτουργίες στους ομοιοστατικούς μηχανισμούς του οργανισμού μέσω των συχνοτήτων και επιφέρει ίαση μέσω εξισορρόπησης.

 Ορμόνες του ενδοκρινικού συστήματος όπως η ντοπαμίνη, οι ενδορφίνες, η σεροτονίνη και η ωκυτοκίνη συμμετέχουν στην εξάλλειψη και ρύθμιση πολλών ψυχικών προβλημάτων του οργανισμού όπως η κατάθλιψη, η ανορεξία και η βουλιμία και άλλες διαταραχές που βασίζονται στην διάθεσή μας και τις συμπεριφορές μας.

 Επίσης άλλοι παράγοντες της φυσικοπαθητικής συμμετέχουν εδώ όπως η διατροφή και η άσκηση, ο ύπνος και η ξεκούραση,το περιβάλλον κλπ.

 

Οι μικροοργανισμοί ως αιτία ψυχοσυναισθηματικών διαταραχών

 Ιδιαίτερα τα παράσιτα είναι ένα πρόβλημα άλυτο από την κλασσική ιατρική καθώς ούτε μπορεί να τα διαγνώσει αλλά και όυτε να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και χωρίς παρενέργειες όπως ο βιοσυντονισμός ο οποίος καταδεικνύει εξαιρετικά αποτελέσματα.

 Πολλές ασθένειες που προκαλούνται από τα παράσιτα και ιδιαίτερα ψυχικές, δεν εντοπίζονται από την συμβατική ιατρική. Μερικά παραδείγματα ψυχοσωματικών συμπτωμάτων και ασθενειών που προκαλούν τα παράσιτα είναι τα παρακάτω:

 • Tο βακτηρίδιο shigella είναι γνωστό πλέον ότι προκαλεί έντονο θυμό και κατάθλιψη,
 • Το γνωστό τοξόπλασμα που ανήκει στα πρώτιστα προκαλεί σταδιακά ψυχική και νευρική επιδείνωση του οργανισμού. Έρευνες έδειξαν ότι τα αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων από τοξόπλασμα σε εγκύους προκαλούν σχιζοφρένεια στα έμβρυα!
 • Η Giardia intestinalis ένα άλλο παράσιτο του οργανισμού προκαλεί επίσης ψυχική και νευρική επιδείνωση του οργανισμού.
 • Πολλοί μικροοργανισμοί και ιδιαίτερα τα παράσιτα τα οποία δεν εντοπίζονται εύκολα κάνουν κατάληψη στο νευρικό σύστημα προκαλώντας βλάβες και ζημιές λόγω των τοξινών που εκκρίνουν οι οποίες οδηγούν σε διαταραχές και τελικά σε ασθένειες νευροφυτικής φύσης.

 

Ο Βιοσυντονισμός ως ρυθμιστής του οργανισμού στα ψυχοσυναισθηματικά.

 Ο βιοσυντονισμός επαναπρογραμματίζει τον οργανισμό μέσω της κβαντικής βιοανάδρασης και εκπαιδεύει τον εγκέφαλο μέσω των νευρικών κυττάρων και των νευροδιαβιβαστών δίνοντας τους τις σωστές πληροφορίες λειτουργίας μέσω συχνοτήτων και έτσι επιφέρει μία βιοχημική ισορροπία.

 Η αμυγδαλή, σημείο του εγκεφάλου που ενεργοποιεί τον ενδοκρινικό άξονα υπόφυση, υποθάλαμο και επινεφρίδια, μεταφέρει τα σήματα του στρες ενεργοποιώντας τις αντίστοιχες ορμόνες κορτιζόλη, αδρεναλίνη και νοραδρεναλίνη και προκαλεί χρόνιες φλεγμονές. Ο βιοσυντονισμός επιδρώντας σε αυτόν τον άξονα ενεργοποιεί την αμυγδαλή επιφέροντας ισορροπία στους βασικούς ενδοκρινείς αδένες όπως αυτοί που προαναφέραμε, προσφέροντας αξιοθαύμαστα αποτελέσματα σε ασθένειες που είναι κατά 99% ψυχοσυναισθηματικής φύσης όπως η παχυσαρκία και οι διατροφικές διαταραχές, η σπαστική κολλίτιδα, η ψωρίαση κ.α.

 Συμπληρωματικά εδώ μαζί με την βοήθεια της ψυχανάλυσης και της ψυχοθεραπείας ή άλλων εναλλακτικών μεθόδων όπως τα ανθοϊάματα, επιταχύνουν την ίαση αποδεικνύοντας εκπληκτικά αποτελέσματα και χωρίς να χρειάζεται η χρήση των ψυχιατρικών φαρμάκων.

 Σε βαριές ασθένειες ψυχοσωματικής φύσης, ο βιοσυντονισμός μπορεί να μην οδηγεί σε πλήρη ίαση αλλά τις θεραπεύει σε ένα ποσοστό εώς 50%. τέτοιες ασθένειες είναι η σχιζοφρένεια, η άνοια, η επιληψία και η διπολική διαταραχή. Μέσω της σωστής αρχικής διάγνωσης και των κλινικών, απεικονιστικών και εργαστηριακών εξετάσεων δημιουργείται ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο συχνοτήτων για τον κάθε ασθενή βοηθώντας και καθιστώντας την θεραπεία του ασθενός πιο επιτυχημένη.

 

Βιοσυντονισμός και δράση του στο σώμα

 Η δράση του βιοσυντονισμού βασίζεται στους νόμους της φύσης και της βιοφυσικής. Ο οργανισμός είναι ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα με ισχυρούς φυσικούς μηχανισμούς αυτορύθμισης και αυτοϊασης, ανταλλάσει εκατομμύρια πληροφορίες ανά λεπτό μέσω ενέργειας μεταξύ των κυττάρων. Το κάθε κύτταρο, όργανο, ιστός και σύστημα έχει τις δικές του μοναδικές συχνότητες δόνησης οι οποίες όταν συγχρονίζονται μεταξύ τους διατηρούν την ομοιόσταση του οργανισμού.

 Καθώς όμως ο άνθρωπος της σύγχρονης πόλης έχει αποκοπεί από τη φύση την ίδια, επιρρεάζεται διαρκώς από ηλεκτρομαγνητικά πεδία και παράγοντες που προκαλούν ένα διαρκές στρες και έτσι μεταφέρει σε μόνιμη βάση δυσαρμονικές παθολογικές δονήσεις, οι οποίες τον οδηγούν σταδιακά σε μείωση ή διαταραχή της ενέργειας του σώματος των οργάνων και των κυττάρων του, διαταράσσουν την ομοιόσταση του οργανισμού και οδηγούν σε πλήθος ασθενειών.

 Ο βιοσυντονισμός καταγράφει τα δεδομένα αυτά και την κατάσταση του οργανισμού τόσο σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή ποιά είναι η κατάσταση του οργανισμού την ώρα της εξέτασης, καθώς και ανιχνεύει τις ασθένειες σε πρώϊμα προκλινικά στάδια και τις προδιαθέσεις που υπάρχουν για να ασθενήσουμε.

*Σημαντική Υπενθύμιση

Όλα τα άρθρα και οι πληροφορίες της ιστοσελίδας είναι στα πλαίσια της ενημέρωσης και αφορούν τις εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπείες, τον εναλλακτικό τρόπο ζωής και την πρόληψη για υγεία. Δεν αντικαθιστούν ιατρικές οδηγίες ή φαρμακευτικές αγωγές και ούτε προτείνονται για εφαρμογή χωρίς γνώση. Αν έχετε προβλήματα υγείας και ακολουθείτε ιατρικές οδηγίες και φαρμακευτικές αγωγές, τότε για οποιαδήποτε παρέμβαση σε αυτές πρέπει να την εγκρίνει ο θεράπον ιατρός σας. Μην ακολουθείτε ό,τι διαβάζετε και μην πειραματίζεστε με την υγεία σας, αν δεν κάνετε πρώτα την έρευνά σας ή χωρίς τη συμβουλή κάποιου ειδικού, καθώς μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την ατομική σας ακεραιότητα.

Share:

Κατηγορίες

Περισσότερα Άρθρα

Εγγραφείτε στο
Newsletter

Share: